Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

torsdag 22. april 2010

Ny bokomtale...

Har fått en ny bokomtale! :-) Og har vel egentlig kun en ting å si... Vil du bli korrekturleser på neste bok ?? ;-)) For han jeg hadde har sparken!! ;-)Dette er Heidi Halvorsen sin debutroman. Jeg hørte først om boka på www.bokelskere.no hvor hun søkte etter andre bokelskere som kunne tenke seg å lese boken hennes for å få litt "blest" om den. Og det ville jeg så klart være med på!
Jeg har lest flere omtaler/anmeldelser av boka, det gjorde jeg riktignok ikke før jeg var ferdig med å lese boka. Jeg kan bare begynne med å si at jeg nok ikke er så begeistra for boka som de andre som har skrevet om den. Historien er fengende, det er det liten tvil om, det er språket jeg har litt problemer med. Det er veldig muntlig, mye bruk av utropstegn og ... for å avslutte setningene og setningene var veldig korte. Mer om det senere.Et kort sammendrag av handlingen:

Renate er en jente som har opplevd fryktelig mye motgang i livet sitt. Boken begynner med hennes barndom som er preget av incest og voldtekt. Så er det Johnny, en fotballproff som bor og jobber i Manchester i England. Han bor sammen med den peneste jenta han veit om, Monica. De har det helt supert sammen frem til den dagen Johnny mottar et brev i posten som sier at han har blitt pappa...til Renate sitt barn! Herfra kastes han inn i en kamp for sannheten og sitt eget liv.Det var endel som skurret når jeg leste boken, som at Johnny tar med Renate for å møte foreldrene sine etter at han mistenker henne for å ha lurt han og ha drept vennene hans. Han vingler veldig mellom å nesten være forelsket i henne og så hate henne. Jeg forstår at han har lyst til å ha et godt forhold til moren til sitt barn, men der synes jeg ikke at det hans indre kamp er skildret godt nok. I tillegg er det noen andre småting som gjøre leseopplevelsen litt frustrerende. På side 152 finner jeg denne setningen: "Ja, jeg rakk akkurat å stikke hodet gjennom døra, tenkte akkurat på deg, faktisk". Her er ordet "akkurat" brukt to ganger i samme setning, pluss at det å stikke hodet gjennom døra høres ubehagelig ut. Jeg ville nok ha sagt at "rakk akkurat å stikke hodet inn døra".

På side 155 brukes ordet "delikate" i to steninger på rad. Det gjør at min lesning stopper opp.

Nå er jeg veldig pirkete, men det er jeg når jeg leser alle typer bøker og det er bare rettferdig at jeg også er det på denne.Jeg har lest litt rundt på nettet om at flere synes boken hadde gjort seg som film, og det er jeg helt enig i. Den hadde blitt en bra spenningsfilm.

Jeg vil gratulere Heidi Halvorsen med bokutgivelsen, og så har jeg lest noe om en bok 2? Lykke til med skrivingen :)

4 kommentarer:

 1. Smaken er som baken, den er todelt også når det gjelder leseopplevelser. Virket ærlig og oppriktig i sin bokomtale. Vi var nå i alle fall mange som likte boken, og de som ikke likte den.
  Kos deg videre med skrivingen, og så gleder jeg meg til å lese det som kommer i bladet til uka..

  God helg!

  Klem

  SvarSlett
 2. Ja, den er det! :-)) Heldigvis er de aller fleste veldig fornøyd med den! :-)) Har fått mange gode bare nå i det siste, og alle kan ikke like alt, sånn er det bare! Det er som gubben og meg... Vi har to vidt forskjellige oppfattninger av Hypnotisøren... Jeg digger boka, men han var ikke imponert for å si det sånn... ;-)
  God helg til deg også! :-))

  SvarSlett
 3. Hei - Heidi - jeg fikk boken av Vibeke og fikk lyst å lese den og gi deg en kommentar.

  Jeg leser ALDRI bøker - det vil si jeg leser bøker hele tiden, men kun selvutviklingsbøker og de faller jo inn i en annen kategori kan du si.

  For det første så synes jeg boken din er veldig spennende!! Jeg MÅTTE liksom lese den ut og se hvordan det gikk - den fenget meg på en måte..Historien var SKIKKELIG bra synes jeg - den var ikke opplagt liksom - jeg likte historien godt!!

  Jeg synes den var litt kort i forhold til den inviklede historien - denne boken kunne vært krydret med mer språk i forhold til følelsene Jonny må ha hatt i forhold til dette " damebytte" den indre "kampen" hans burde vært skildret i større grad.

  Jeg oppfattet også boken som noe "naiv" alt var liksom så enkelt og sånn er det jo ikke i virkligheten.Jeg savnet litt mer "tyngde" i skildringene og følelseslivet til personene i boken. den var på en eller annen måte desverre litt for "lett"
  Det synes jeg var synd for denne flotte historien fortjener litt mer "kjøtt rundt benet"

  Jeg leste noen rykter om at en bok no. 2 er på vei og den gleder jeg meg til å lese!! Regner med at historien er like spenndende - Lykke til med skrivingen - jeg er imponert!!

  SvarSlett
 4. Takk for det! :-)) Joda, holder på med en 2`er, men det tar sin tid!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails