Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

onsdag 17. mars 2010

Bok 1 i serien Gabriels hus.

Bente Sandberg (f. 1957) kommer fra Honningsvåg, en liten båtreise fra Lafjord. Hun er gift, har fire barn og fem barnebarn. Gabriels hus er hennes debutserie, og med denne vant Sandberg Schibsted Forlags store manuskonkurranse i 2008.


Historisk romanserie fra fiskevær i Nord-Norge
En spennede bakgrunn
Romanserien utspiller seg i Lafjorden i Vest-Finnmark på begynnelsen av 1900-tallet. På denne tiden var Finnmark i stor endring, og fiske og handel brakte mange kulturer og nasjonaliteter sammen.
Risikoen for forlis, sult, sykdom og fattigdom gjorde livet tungt og farefylt for de fleste, og overtro og vitenskap levde side om side.

For mer info, besøk hjemmesiden http://www.gabriels-hus.net/


Jeg innrømmer glatt at jeg er en enkel sjel, og liker best bøker som er lettlest, og ikke tunge i verken språk eller omfang. Jeg hadde lyst til å lese denne, siden jeg har blitt litt kjent med forfatteren, Bente Sandberg. I starten ble jeg preget litt av 2 ting... Det ene var at jeg slet litt med at all kommunikasjon foregår i dialekt, og det andre var påfallende likheter med 2 av mine favoritt serier, Livets døtre av May Grethe Lerum, og Sandemo`s, Sagaen om isfolket.
Men språket ble jeg vant til, og likheten med seriene ble fort utvannet. På slutten var den veldig spennende, og jeg var glad for at bok nummer 2 var i hus!! ;-)) Godt jobba, Bente! ;-)

Å skrive serier er ingen enkel sak, da det aller meste er brukt fra før, og å finne på noe helt nytt, er nesten er umulig! Derfor må det nødvendigvis bli litt sånn, at noe av det føler man at man har lest før...

3 kommentarer:

 1. Slike serier kan være kjempefine .. i alle fall er de helt greie som lett underholdning innimellom de tyngre bøkene :o)

  Leste Livets Døtre jeg også .. likte serien kjempegodt :o) Margit Sandemo har jeg aldri fått helt taket på .. men liker veldig godt det inntrykket hun gir som person.

  Nå leser jeg Sønnavind og liker den fordi jeg får en del informasjon om hvordan det var i Oslo først på 1900-tallet :o) Selv om selve handlingen kan bli litt masete innimellom.

  Har visst gått glipp av en del her inne .. må ta en tur innom når jeg får litt tid til overs. Ha en fortsatt flott onsdagskveld. Klemmer!

  SvarSlett
 2. Har sett den serien annosert flere ganger, men ikke falt for fristelsen for å få den i postkassa.
  Tror nok at det kan bli en bra serie, men jeg har visst fått nok. Denne gang står jeg over..Kos deg med lesinga!

  SvarSlett
 3. Jeg liker den, og holder nå på med bok 2 !! :-)) Koser meg! :-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails