Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

fredag 5. mars 2010

Melkeallergi...??

Litt tidlig å konkludere kanskje, men en dag uten melk, har vært en mye bedre dag! Tilfeldig? Mulig! Men det finner jeg nok snart ut av... Men jeg synes det er surt å tenke på hvor mye bedre form jeg er i, FØR jeg spiser noe... Ikke så lett å finne ut av, nøyaktig HVA det er... Lurer på om det finnes prøver som kan vise det? Har jo blitt testa for gluten og laktose og sånt fra før, men det ble ikke funnet noe galt i nedspaltingen av det... Likevel "krøller" tykktarmen seg ved inntak av div. mattyper... Det med melk har jeg eg. vært litt klar over, men har likevel hatt det i meg, siden det ikke var noe feil på prøvene... Store inntak av kunstige søtstoffer, reagerer jeg merkbart på... Og hvetemel er et kapittel i seg selv...
At jeg er insulinresistent, er temmelig tydelig... Og et kolestrol som er skyhøyt, som jeg ikke fatter bæra av... Har i meg minimalt av sukker og fett, men spiser masse egg, pga. proteinet. Har kuttet ned igjen på det nå... Spiser mye grønt, og de fruktene med minst sukker. Poteter har jeg ikke spist på evigheter. Så ærlig talt, hjelper ikke det, aner jeg ikke hva jeg skal gjøre... ? Noen som har peiling på kolestrol ? Og hva øker og hva senker det... ? Finnes kanskje en del på nett?   

7 kommentarer:

 1. Hei på deg. Fett øker kolesterolet. Men så finnes det både godt og dårlig kolesterol, og det bør være en balanse mellom disse.Har selv for høyt kolesterol, og må ta piller for dette. Det fungerer bra, så nå ligger jeg på ca. 4.7. Det bør ligge på under 5.
  Ha en fin helg, og kos deg med awarden. Du fortjener litt solskinn i hverdagen. Tusen takk for alle hyggelige hilsener til meg. klem :O)

  SvarSlett
 2. Det rare er at fett har jeg bestandig vært forsiktig med... Sukker har vært en større fiende! Jeg bruker nå 40 mg Simvastatin, og skal gjøre det i 3 mnd før neste blodprøve.

  Tusen takk! Og i lige måde! :-)) Klem

  SvarSlett
 3. Håper du finner ut av det. Har du tatt matintoleranse prøve av blodet? Det sjekkes opp mot mange matsorter man kan være intolerant mot. En slik test av blodet er omstridt av legene, men meg hjalp det. Noe dyrt da jeg tok det for over ti år siden.. Jeg blir gal av melkeprodukter, og iskrem flyr jeg på do av..

  Skal få sjekket mitt kolestrol og blodtrykk snart grunnet den røde kjole pin...

  SvarSlett
 4. Tenker du på sånn blodtype diett, som koster flere tusen kroner da eller?
  Jeg har kun reagert på melk hittil... Men er spent på i morra, siden jeg har spist svinekjøtt i dag... Men tror eg. ikke det er noe problem... Men det får jeg testa nå... Sjokolade gikk bra, tror jeg og! :-P He-he...
  Hva er den røde kjole pin?

  SvarSlett
 5. Vet ikke hva den het, men det er en blodprøve som den gangen kostet 2500 og man ble testet for over 80 ulike matvarer. Prøven ble sendt til England.. Svinekjøtt styrer jeg unna fordi man blir som murstein i magen. Du får prøve deg fram.

  Rød kjole pin kjøpte jeg på Kappahl hvor jeg da støtter hjerteforskingen for infarkt hos kvinner.. Jeg har rød kjole pin på jakken min.. Hjerteinfarkt er ulikt på menn og kvinner, og kvinner blir oversett grunnet at symtomene er ulikt..

  SvarSlett
 6. Heisan og riktig god morgen. Tusen takk for fine ord på bloggen.
  Huff. Kolestrol er farlig. Det var derfor jeg fikk hjerteinfarkt. Det var skyhøyt. Skal ligge på mellom tre og fire. Både det gode og det vonde koletrolet. Har du for høyt,kom deg til legen fortes mulig.
  Jeg går fast på medesiner for kolestrol. Tar en 40 milligrams tbl hver kveld.
  Jeg har hatt 3 infrakter.(huff,feilstavet?)
  Det skulle gå ann og finne ut om man har melkeallergi. Spør legen din du.
  Ha en flott lørdag videre:)
  Klem,Ellen.

  SvarSlett
 7. Jeg bruker 40 mg Simvastatin, tror jeg det heter... Men jeg tror kolestrolet mitt muligens kommer av sykdommen, men det er sikkert skummelt lell... Huff, det hørtes ikke noe særlig ut! :-(

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails