Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

torsdag 4. mars 2010

Bokomtaler.

Jeg har stått på litt for å få litt omtaler av boka mi, og nå begynner det å "rangle" inn. Alle jeg fikk solgt før jul og fram til nå, hadde bare positiv omtale! Derfor dro jeg det litt lenger, og dro i gang en bokring, blandt noen av de som hadde lyst til å lese på Bokelskere.no. Grunnen til det, var at jeg visste at de ville stille høyere krav, de som leser mange bøker i uka. Den ene av de er også forfatter selv, og skriver serien Ildfuglen. Som forventet er de mer kritiske, og jeg får mange gode tips underveis! ;-) Men felles for dem, er at de faktisk liker boken de også, og finner den underholdende og  at den har "klarer ikke legge fra seg" faktoren de også!! :-)) Morsomt! Det varmer !
Legger inn 2 av dem her...


Jeg har lest denne boken i forbindelse med en liten bloggturne, startet av Heidi Halvorsen på Bokelskere.no. Boken hørtes spennende ut. Jeg leser mye krim og liker å prøve nye forfattere. Det kan gjemme seg en perle mellom permene, noen ganger en nasjonalskatt. Debutbøker er jeg mer skeptisk til. Det hender at forfatteren er så ny at man ikke får et godt inntrykk av hva vedkommende egentlig kan få til. Det er heller ikke uvanlig at en førstebok ikke er i nærheten av å være så bra som neste bok, når forfatteren har fått mer selvtillit og mer tyngde i skrivingen sin. Det kan selvfølelig også gå den andre veien ...


Så da jeg fikk I sin hånd i posten igår, var det med litt skepsis jeg satte meg til å lese. Men jeg må innrømme at jeg ble gledelig overrasket. Heidi Halvorsen kan skrive, det er ikke tvil om det, og selv om historien halter enkelte steder litt vel mye, lot jeg meg underholde. Spenningen holdt til at jeg fullførte boken på et par timer. Karakterene er stort sett troverdige, selv om jeg synes hovedpersonen er vel tafatt, uansett hva han blir utsatt for. Morderen er et godt portrett av en forstyrret kvinne, og fortellergrepene som er brukt, fungerer for det meste bra.
Svakhetene er en historie som kunne ha tjent på å bli gjennomarbeidet noen ganger til slik at stoffet ble bedre utnyttet. Det er en god historie, men den lider under litt for lettvinte vendinger.


Uansett ser jeg frem til Heidis neste bok. Det blir spennende å følge henne videre.

Nummer 2.

Jeg fikk et “anmeldereksemplar” fra forfatteren av I sin hånd. Det er kanskje litt farlig, da vil man jo gjerne like boka. Men jeg tror ikke jeg er forutinntatt når jeg sier at boka var svært lesverdig.I sin hånd handler om Renate, som slett ikke får noen bra start på livet. Den handler også om fotballproffen Johnny Leine, som lever drømmetilværelsen in Manchester med samboeren Monica. En dag innhentes Johnny av fortiden og han oppdager litt om litt at han står på lista til en ung dame som ikke skyr noen midler for å få hevn.
Historien har et bra driv og mange nok overraskelser underveis til at det ikke ble for lett å gjette handlingsløpet. Jeg begynte i går kveld og leste ferdig i formiddag (er syk), så den hadde definitivt den “klarer ikke legge fra meg” faktoren som sjangeren trenger.
Og så var det gøy med både Hamar- og Manchester-tilknytning, jeg kunne nesten ønsket meg mer stedsbundne detaljer, lokalkjent som jeg er.

To ting skurret litt for meg, uten at de på noen måte ødela leseropplevelsen der og da. Det ene var at bruken av hedmarking/hamarsing bare nesten var konsekvent (et eksempel jeg kommer på var at en person refereres som å si “je” og “noe” i samme setning, det naturlige ville vært “no”). Det andre var at jeg ikke helt trodde på alderen som ble oppgitt for Renate i de første delene. 9 og 15 hadde vært mer troverdig ift måten hun tenker på enn 6 og 12.


Men, altså, en veldig god historie. Jeg føler vel at det boka hadde trengt for å bli perfekt var en mer kritisk korrekturleser/redaktør som kunne rettet litt på de stedene der man som forfatter blir “blind” (om det kan være noen trøst var det akkurat den samme følelsen jeg satt igjen med etter å ha lest Harry Potter and the Order of the Phoenix: at redaktøren ikke hadde gjort jobben sin).


Ellers har jeg fått noen andre tilbakemeldinger på SMS og Facebook, hvor de sier at de synes boka var veldig bra, og den ene håpte jeg fortsatte å skrive! Der hadde jeg fast leser! ;-)
Må også fortelle at min største fan, hadde lest boka for 12 gang!! Han er vel sikkert oppi et par og tjue nå... :-P Må si meg veldig fornøyd, til å være debutant, og at det faktisk er en del år siden jeg skrev den! Håper jeg har utvikla meg litt, selv om jeg er usikker på om jeg klarer å hamle opp med de "tricky" vendingene og finurlige tingene jeg fant på i bok nummer 1... He-he...

En annen ting som forundrer meg litt... Det er hvor forskjellig folk oppfatter ting! Feks Johnny... Noen har jo enormt sansen for han, og sier at de nesten ble glad i han... Mens andre nesten freser over hvor "dum" og lite tak det er i han... ;-)) He-he...
Meningen var at han skulle være en rolig, sindig og stødig gutt, som bare var snill og omtenksom overfor alle... Litt moro å se hva slags bilde folk danner seg... ;-))

Men felles for alle er heldigvis, at de liker boken og har kost seg med den! Da skal jeg slettes ikke forlange mer!! :-))))))))))))   

5 kommentarer:

 1. Hei på deg :-))

  Så moro med de flotte tilbakemeldingene! Og kontstruktiv kritikk er jo ikke å forakte!
  Må se om jeg kan få tak i den boka di, og finne deg på face ;-)

  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 2. Hei igjen ;-)
  Glemte jo å si at jeg skal bruke et firma, så da skatter de av det...prøvde en gang med "svart"...hun var der 3 ganger, så så jeg hun brukte fingeren med litt spytt på for å fjerne en flekk hun hadde oversett...

  Klem igjen

  SvarSlett
 3. Boka kan du kjøpe rett fra meg! ;-) Ja, konstruktiv kritikk er helt greit! :-)) Det er det man lærer av! :-)

  Men den siste kommentaren din, skjønte jeg ikke ?? ;-) Klem

  SvarSlett
 4. Åååå, du snakker om vasken! ;-) Da henger jeg med! :-)) He-he...

  SvarSlett
 5. Fant ikke deg på Face jeg, så da får nok du finne meg...

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails