Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

mandag 15. mars 2010

Slakt !

Har i grunnen ventet på det! ;-) Og selv om det sved litt i først, er jeg ikke direkte uenig i det som står heller... Og alle kan ikke like alt, sånn er det bare...!!
Den Carew greia er heller ikke uventa... Bare det at jeg skrev dette før den saken, og tenkte med en gang at det kanskje ville linkes dit... Språkvask og diverse, forventa jeg fra forlaget, og når jeg irriterte meg over ting selv, hadde jeg ikke lov til å endre... Tusen takk for din er ærlighet, Moshonista! Jeg tålte det! ;-))  Fotballproff Johnny tar en Carew eller er det jomfrufødsel? Gal kvinne myrder voldtektsmenn, kjærligheten er flyktig, navn forvirrer, det tilgis og kysses ømt.
DILEMMA.Jeg kommer aldri til å ta imot bøker fra forfattere igjen. Følelsen av begrensing, høflighet og folkeskikk ødelegger hele fundamentet for ærlige bokopplevelser - men jeg vil ikke være den som sender livsløgner til idolaudition så etter noen runder bjørkeris til egen bak - vant sannhet over silkehansker.Det er rettferdig - med tanke på at jeg har slaktet, sakset og brent småbiter av andre som sammenliknet med denne framstår som litterære mesterverk - (Marstein og Granateplene feks).(trekker pusten og aksepterer rollen som bittersureste bokblogger)Hardnakket subjektivt.Det er en god grunnide.

Plottet kunne ha fungert hvis det hadde vært mer gjennomtenkt, gjennomarbeidet. Men det er latterlig lettvint. Alt hviler på en navneforvirring, karakterene er ikke troverdige, grunne og alderen til Renate i de første kapitlene er håpløs - en 6åring som tenker og handler som en tenåring.Viktigst! - men det som ødelegger hele boka for meg er språket - to the point at det er ingenting jeg kan si om det uten å virke ondskapsfull - alle kyss er ømme, all dialog avsluttes med - sa han ertende/flørtende, klisjeer i kø, brukt i fullt alvor uten humor. (nesten leserfornærmet). Det er skolestil og rødblyanten skalv. Har man ikke språkvaskere til slikt??- og mer vil jeg ikke si!Forfatterens hjemmeside og blogg.

Boka kan også kjøpes hos bokkilden.no

Andre som har deltatt i bokringen

(for å gi et litt mer nyansert syn).

Vestlandets Leirgjøk, Beate

og Teskjekjerringa som er nestemann på lista.

Mange liker altså boka godt og selv om jeg er uenig stiller jeg meg i køen som ønsker lykke til videre - så lenge fortellerglede og historier er til stede er det absolutt håp for fremtiden - bare ikke glem språket!

4 kommentarer:

 1. Man må ta høyde for at vi mennesker er ulike! Boka di falt ikke i denne bloggers smak for å si det mildt. Noen liker mora, mens andre datteren. Men ut av dette tar du lærdom av, og skriver videre! Det enkle er ofte det beste!

  Klem

  SvarSlett
 2. Ja, sånn er det bare... Og noe annet ville ha vært merkelig også... Bare se på Min kamp bøkene feks. som er så omtalt for tiden... Den går jo fra det ene ytterpunktet til det andre... Noen slakter de nådeløst, mens andre elsker dem... :-)For min del, blir det vel neppe så jeg begynner på dem engang... ;-)

  SvarSlett
 3. Det er bare slik, og Min kamp bøkene er mye omtalt, og jeg bestilte bok 1 for å se om den falt i min smak. Tiltaler den meg ikke så slakter jeg den totalt! Se med Ari Behn, en bok får terningskast 6 mens neste blir omtrent slaktet.. Det viktigste er at forlaget har en god korrekturleser!

  Men jeg gleder meg til neste bok, så her er det bare å kaste seg i skrivingen igjen!

  SvarSlett
 4. Ja, det er sant! :-) Skulle gjerne ha hatt henne som korrekturleser/ språkvasker jeg! :-) He-he...

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails