Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

fredag 12. mars 2010

Venstre hånd over høyre skulder

Av Selma Lønning Aarø, utgitt Cappelen forlag.

Bakside: En mann står på fortauet og kysser en kvinne. Tilsynelatende uten forklaring løper han ut i veien og blir påkjørt. Hva var det som fikk ham til å løpe? Hvem er han? Og er det egentlig noen som kjenner ham?

Venstre hånd over høyre skulder er en rørende og betagende fortelling om hvor lite man kjenner sine nærmeste og om ensomhet i fellesskap.


Boken starter med at en kvinne og en mann står i veikanten og kysser. Plutselig stormer mannen ut i veien og blir påkjørt av en bil. Mens menneskene på åstedet flokker seg rundt mannen, forsvinner kvinnen. Mannen - Simon - blir hardt skadet og innlagt på sykehus, hvor han blir liggende i koma.
Helen var Simons elskerinne, og hun rakk aldri å fortelle at hun var gravid. Simon er gift med Alma, en vakker kvinne som fikk halve ansiktet ødelagt i en brann. Elvira er deres datter, som skriver brev til sin avdøde søster Lena.
Disses liv blir flettet inn i hverandre på besynderlige måter. Og av og til var det litt vanskelig å henge med.

Det første jeg tenker, er at det i starten var litt uvant språk, men det vennet jeg meg fort til. Jeg måtte flere ganger gå tilbake, for å se hvem jeg egentlig leste om... I starten satt ikke karakterene i boken så godt... Synes hun har veldig gode skildringer, og er imponert over detaljhusk... Det som derimot overrasket, og jeg stusset over, er at tiltross for mye leie, og vonde opplevelser, satt jeg ikke med en eneste følelse... ?? Det var som om hun bare fortalte og fortalte, i samme "monotone" dur liksom... Mulig det var hensikten? Nå er den jo skrevet litt i brevform og forteller tone også... Men jeg savnet som sagt at noe trigget følelsene mine... Men alt i alt, var det en god bok... Terningkast er vanskelig, men en svak 5 ville jeg nok gi den...

2 kommentarer:

 1. Hei Heidi :)
  Takk for boktips, har ikke lest denne.
  Nydelig blomst i headeren!

  Ha en riktig god helg :)

  SvarSlett
 2. Bare hyggelig! Den er vel verdt å lese! :-)

  Bildet av blomsten har jeg tatt selv, og trikset litt med i fotoprogram... Takk! :-)

  Riktig god helg til deg også! Klem

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails