Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen...

Det finnes kun èn sannhet, og det er din egen... -Lena Ranahag

Om meg

Bildet mitt
Ringsaker, Hedmark, Norway
Mor,kone,forfatterspire,alternativt tenkende,medium,kanaliserer, husrens og hobbymaler. Er i mitt ess, om jeg kan uttrykke meg kreativt på noe vis...

torsdag 4. februar 2010

Nye sykelønnsordninger og div....

I dag var jeg superfornøyd da jeg gikk på vekta... Et nytt ti-tall har dukket opp, og 17,1 kg er borte!! :-)) Nå er jo ikke offisiell veiedag før i morgen, men jeg sniktitter hver dag... Må jo se hva som funker... Håper på noen gram til... :-))

Ellers føler jeg både frykt og motløshet for framtida, og den nye sykelønnsordningen som helt sikkert vil komme... Får jammen håpe jeg blir frisk snart! Selv om jeg vet at jeg neppe blir det, med mine 4 diagnoser, og antagelig den 5 rundt hjørnet... Tror ikke friske folk, vet hva det vil si å være kronisk syk, og være langtidssykemeldt... For meg resulterer det i masse tap økonomisk allerede fra før.... Jeg taper alle tillegg, all mulighet for overtid, feriepenger, og mest sannsynelig reale skattesmeller! Vi har ikke mer enn at det såvidt går rundt fra før, og med enda mer nedgang i inntekt, ryker huset... Dvs. at vi da må ut å leie, noe som vil bli minst like dyrt som vi betaler nå! Når folk mener at å være sykmeldt er et luksusliv, da aner de ikke hva de snakker om! For min del er dette psykisk belastende nok fra før... ! Og jeg lurer på om de har tenkt på ringvirkningene dette kan ha? Jeg ser for meg at mange kronisk syke, som sliter nok fra før, kan ende med å tippe helt... Trenger jeg å skrive det jeg mener? Tror det er et par ting de trenger å ta tak i her! Bl.annet venteliste køer, at legene er mer pågående, sånn at behandling starter raskere... At NAV faktisk fungerer slik de skal... Tror ikke det hjelper syke folk at de skal måtte på møter i hytt og pine, at de skal bekymre seg for om de er friske nok til å jobbe igjen etter 8 uker osv... Det som mangler i denne planen, er å se hvert individ... Og hvert enkelt tilfelle... Feks. Jeg kjenner en som er sykmeldt for nerver, hvor jobben har vært mye av årsaken... Lurer på hva det ville ha gjort med han, om han skulle ha vært tvingt tilbake dit etter 8 uker ?? Og når alderen ikke tilsier noen ny jobb ?
Nei, jeg kan bare håpe og be, om at de tenker gjennom dette her! Og setter individer i fokus! :-((

Ha en flott dag! :-)  

8 kommentarer:

 1. God morgen!
  Et flott innlegg som du burde sende til diverse aviser! Jeg er også langtids-sykmeldt, og legen tror jeg ikke kommer tilbake i arbeid..ufør? I en alder av snart 45? Ikke moro å tenke på, men når kroppen sier stopp, og smertene kommer ved det minste løft..hva skal en da gjøre? Velge å jobbe 2 uker, og så bli sykmeldt igjen? Neitakk! Helsa går foran alt. Er så heldig at vår økonomi er bra, jeg MÅ ikke jobbe, men vil gjerne bidra, ikke sant?
  Jeg har "heldigvis" bare en diagnose, hos meg går det på nakken..hatt en prolaps som jeg ble operert for, og nå er det en til på vei...Så hvis jeg er flink og tar det med ro, KAN det være det ikke blir full prolaps..men smertene og ubehaget er der jo, noe klemmer jo på nervene baki der...
  Får håpe tingene ordner seg for deg og dine, og at dere klarer å beholde hjemmet deres! Det er jo dyrere å leie enn å eie, men går det ikke så går det ikke...er noe galt med hele systemet!

  Ha en god dag!!
  Klem, Frøydis

  SvarSlett
 2. Takk! :-) Føler meg en smule engasjert i denne saken... :-/ Det er noe dritt da kroppen ikke fungerer som vi vil... :-( God bedring!

  Ha en fin dag! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner akkurat hva du mener! Er selv kronisk syk - har verdens teiteste sykdom; ME. Har vært syk i straks 8 år, og enda forstår ikke NAV en dritt.
  Det er skremmende når de overprøver ekspert etter ekspert - som DE sender meg til for uttalelse. Det har vært full enighet fra alle ekspertene om hva jeg trenger, og det er sånn jeg ser det også.

  Føler med deg - jeg vet hvor vanskelig livet som syk er. Og den økonomiske biten er helt grusom. Men er man heldig så kan man stoppe opp og lukte på blomstene og se det vakre i verden.

  SvarSlett
 4. Ja, jeg tviler ikke på at du forstår hva det er, siden du er syk selv... Det vil de FRISKE forstå også, OM de plutselig står i samme situasjon! Men enn så lenge kommer de til å styre på! Jeg begynner å få et hatforhold til AP, og gremmes over at jeg engang har stemt på dem! Det skjer ikke igjen! :-((

  SvarSlett
 5. Skjønner deg så godt, og det er nok mange som vil jobbe men ikke har muligheter for det grunnet kroniske sykdommer. Selv kranglet jeg med NAV i 12 år, og da jeg fikk diagnose fibromyalgi og utbrent var ikke veien lang til uføretrygd. Noen dager er gode, andre igjen er vonde. Men send innlegget til avisa. Håper inderlig at dere slipper å selge huset.

  SvarSlett
 6. Skulle jeg ha sendt det til avisa, hadde jeg nok kommet til å skrevet det om, og da hadde det vel blitt ei bok snart ! :-PP Hadde jeg trodd det kunne hjelpe så... :-(

  SvarSlett
 7. Er så enig i det du skriver. Er jo en av de som er langtidssykmeldt og "tapper" staten for penger ... :o)

  Synes det er et slit med alle de møtene med NAV, lege etc og nå har de jo toppet det hele med at vi må sende "meldekort" hver fjortende dag. La gå at arbeidsøkerne må gjøre det (selv om det føles ille nok for dem) men å sette syke i samme situasjon og bås har jeg veldig mye imot. For en som er psykisk eller kronisk syk kan dette være nok til å få den fine balansegangen til å gå over styr. Det gjør meg så forbanna og frustrert. Syke mennesker blir mistenkeliggjort på det grovest.

  Har mistet mer og mer troen på Arbeiderpartiregjeringen og alle deres merkelige påfunn. De er arbeidernes parti - men ikke de sykes ..

  SvarSlett
 8. Må du sende meldekort? Det har jeg sluppet til nå, men om jeg blir gående lenger, kan det jo hende? Nav forlangte meg ut med lungebetennelse og feber de, fordi DEM hadde gjort en feil! Jeg klarte ikke dy meg, så jeg sa at ok, jeg skal gjøre det, men jeg er FAKTISK syk! :-(( SJOKK ! En på sykepenger var SYK! :-///
  Arbeiderpartiet er ikke en gang arbeidernes parti lenger, hva sa han gamlingen igjen: At han skjemtes? At folk faktisk stemte arbeiderpartiet i fjor og, går over min fatteevne... Med alle brutte løfter, og alle avgifter de står for... :-(( Det har blitt et land for de rike dette her... :-( Håper jeg blir det en dag! :-)) He-he..

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails